Sök
Meny
Fav
Favoriter

Trycksaker

KLS Pureprint är vår leverantör av trycksaker.

KLS Pureprint är det enda tryckeri i Nordeuropa (och ett av tre i hela världen) som är "cradle-to-cradle"-certifierat.

Cradle-to-cradle är en av världens mest ambitiösa miljöcertifieringar. Den ställer krav på hela produktens livscykel. För att bli certifierade måste företag säkra hållbarhet på följande fem olika områden:  

  1. Hälsosäkra material som varken skadar människor eller miljön
  2. Återvinningsbara material som ska kunna ingå i ett biologiskt eller tekniskt kretslopp, utan att producera avfall 
  3. CO2-neutral produktion och utnyttjande av 100% förnybar energi
  4. Beskydd av vattenresurser och krav på att avloppsvatten i samband med produktion ska vara så rent att det i princip kan dricka
  5. Socialt ansvar baserat på vedertagna standarder t.ex. Global Compact

Löpande förbättring och optimering

KLS Pureprint arbetar med att göra så miljömedvetna val som möjligt, inte bara i själva produktionen, de tar initiativ som att måla taket i tryckeriet från svart till vitt (så att det reflekterar solens strålar i stället för att suga till sig värmen), de använder elbilar till företaget osv. Utvecklingen stannar inte där. Cradle-to-cradle-certifieringen kräver också att man kontinuerligt förbättrar både sin produkt och sina processer. Certifieringen indelas i olika nivåer. År 2015 blev KLS Pureprint registrerat på bronsnivån och 2016 höjdes dem till silver. 

Hög standard märks

De höga kraven för miljövänligt tryck kan tydligt ses och märkas när man besöker KLS. Det första att lägga märke till är att det doftar gott i tryckeriet. Rent och fint av papper och inte av kemikalier. Tryckfärgerna står framme i öppna spannar, för det är inte något skadligt i dem som man måste beskydda sina luftvägar mot. Certifieringen betyder nämligen att både papper och tryckfärg är producerat utan skadliga kemiska ämnen, tungmetaller eller hormonrubbande ämnen (som tyvärr fortfarande är ganska utbrett i tryckeribranschen). Årstidernas trycksaker från KLS kan alltså komposteras och användas som gödsel i naturen. Man skulle kunna säga att det går att äta recepten, om det faller en i smaken, även om vi rekommenderar att tugga på matkassens ingredienser istället för själva receptarket. ;) 

Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-