Sök
Meny
Fav
Favoriter
Alla dagligvaror du behöver - noga utvalt både för dig och för planeten

Rödkål

Rödkålen har ett kompakt och runt huvud med en vacker rödlila färg. Bladen är tjocka och blanka med en kraftig kålsmak. Rödkål är helt oumbärligt för många svenskar som vill fira jul med klassiskt julbord, men tyvärr är vi inte lika bra på att äta rödkål resten av året.

Matlagning
En rå rödkålssallad är riktigt läckert. Finstrimla kålen och blanda den med en söt och krämig dressing eller andra söta ingredienser som t.ex. torkad eller färsk frukt. Varför inte prova att vända finstrimlad rödkål med apelsin, torkade dadlar, rostad mandel och en god senapsdressing med lite honung? Du kan också göra en färggrann coleslaw, där du blandar finstrimlad rödkål med spetskål och riven morot samt en dressing av yoghurt, salt, en nypa socker och lite vinäger. Testa att smaka av dressingen med en gnutta torkad koriander och spiskummin; de varma kryddorna passar bra till kålen. Men ät coleslawen med detsamma – rödkål färgar nämligen snabbt övriga ingredienser.

Även den klassiska julbords-rödkålen kan varieras i oändlighet. Prova att experimentera med olika former av syrligt och sött – t.ex. äppelcidervinäger, pressad apelsin eller morotsjuice och färska kryddor som exempelvis timjan.

Odling
Rödkål är krävande när det kommer till odling – precis som alla andra kålsorter. Men hos Kent och Anne-Mette Ebbesen på Tinggården kan man det där med kå, och här finns fin, rik mulljord med massor av näring och vatten till de hungriga kålplantorna.

Förvaring
Rödkål har god hållbarhet och kan hålla flera veckor i kylskåpet.

I säsong

janfebmaraprmajjunjulaugsepoktnovdec
Rödkål

Inspiration för tillagning

  1. Rödkål
    Rödkål
  2. Rödkål med apelsin
    Rödkål med apelsin
  3. Klassisk rödkål
    Klassisk rödkål

I vår dagligvarubutik kan du hitta många unika frukter och grönsaker, alltid ekologiskt

Upptäck sortimentet


Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-