Sök
Meny
Fav
Favoriter
Sardiner i olivolja

Sardiner i olivolja

120 g | Sardiner i olivolja från Jupiter i Portugal
49 kr
Medlemspris 44,10 kr
Slutsåld

Om varan

Sardiner i ekologisk olivolja från Jupiter i Portugal, 120 g.

Rensade sardiner från Atlanten i ekologisk olivolja från Portugal och lite salt, inget annat.

Användning

Konserverade sardiner är en klassiker i det portugisiska köket, och de är oerhört goda direkt från burken. Njut helt enkelt av dem på en bit rostat bröd, med en skvätt citronsaft och massor av hackad bredbladig persilja på toppen. Mycket mer behövs faktiskt inte.

Vill du göra det riktigt portugisiskt ska du testa att göra en sardinmousse.

Blanda Sardinerna tillsammans med en sked gräddfil, majonnäs, små bitar krispig selleri och morot. Smaksätt med en syrlig vinäger och avsluta med en halv kalamataoliv för en touch av umami .

Garnera med färsk koriander, och ät på en bit knäckebröd eller spröda kex – gott till lunch eller som en liten förrätt.

Om leverantören

Portugisiska Jupiter grundades 1947 av António Jacinto Ferreira. Varumärkets historia går tillbaka till 1912, då António var 9 år och tvungen att arbeta som fiskare för att försörja sig. Han växte upp med fisket och lärde sig tidigt att konservera fisk i salt eller olja, vilket det finns en lång tradition av i Portugal.

Med sin stora fiskeexpertis beslöt sig António 1954 för att öppna ett konservföretag i Conserveira do Sul, som Jupiter tillhör. Han drev det fram till mitten av 1970-talet, för att sen lämna vidare det till hans fem barn.

Idag är varumärket känt och älskat över hela världen för att leverera högkvalitativa konserverade produkter. Alla Jupiters produkter är konserverade i olivolja och handlindade i vackert omslagspapper, allt enligt den stolta portugisiska konservtraditionen.

Förvaring

Sardinerna förvaras mörkt och torrt, inte för varmt.

Innehåll

Innehåll

Hämtar...
Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-