Sök
Meny
Fav
Favoriter
Arbequina-olivolja

Arbequina-olivolja

500 ml | Spansk Arbequina-olivolja med en mild och god smak
199 kr
Medlemspris 179,10 kr

Om varan
Innehåller 500 ml ekologisk kallpressad Arbequina-olivolja.

Årstidernas extra jungfruolivolja kommer från familjen Osunas olivodlingar i Sevilla – Spaniens ”stekpanna” – där de intensiva soltimmarna ger sorten Arbequina, som oljan uteslutande består av, en koncentrerad och delikat smak.

Varför Jordens Bästa?
Vår olivolja är fågelfri. Det innebär att den har producerats med omtanke för fåglarna där oliverna odlas. Det finns nämligen en hemsk metod vid olivskörd som går ut på att "dammsuga" olivträden med stora maskiner om natten för att skörden ska bli så effektiv som möjligt. Problemet är att det om natten finns massvis med små fåglar som tagit skydd i träden som går en hemsk öde till mötes vid olivskörden. Denna metod används inte hos våra leverantörer som enbart skördar oliverna på dagen och med helt manuella metoder.

Användning
Arbequina-olivoljans välbalanserade smak är mild och fin, och oljan har därför många användningsområden: till stekning, bakning, dressing eller bara som en enkel men utsökt dipp.

Förvaring
Olivolja ska förvaras mörkt och svalt, till exempel i skafferiet. Den är ofiltrerad och bör användas inom 3 månader efter öppning.

Innehåll

Innehåll

Hämtar...
Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-