Sök
Meny
Fav
Favoriter
Mangopåsen

Mangopåsen

Minst 2 kg | Söta och exotiska mangofrukter
159 kr
Medlemspris 143,10 kr

Om varan

Ekologisk mango, minst 2 kg. Uppfriskande och söt mango med saftigt och mjukt fruktkött. Mango är en exotisk och oemotståndlig frukt.

Varför Jordens Bästa?

Under den spanska säsongen (september-november) får vi vår mango från Enrique på "Costa Tropical" i Velez Malaga i Anadalusien. Resten av året kommer mangon från Peru. När du handlar din mango hos oss har du alltid koll på var frukten kommer ifrån. Du kan vara säker på att vi aldrig använder flygfrakt, detta för att minimera CO2-utsläppet från transporterna. Så den tiden på året då mangon kommer från Sydamerika, fraktas den med båt, vilket medför ett väsentligt lägre CO2-avtryck än flygfrakt. Genom att vi har tänkt igenom dessa aspekter från jord till bord, kan du vara säker på att största möjliga respekt har tagits för allas vår planet i framtagandet och transporten av din mango. 

Användning

Mango kan användas till allt möjligt, från fruktsallader till curryrätter. Den kan också utgöra ett friskt inslag i en kålsallad med ingefärsdressing eller varför inte i en lyxig räkcocktail? Ät den färsk, stekt eller pressad som juice – och såklart i en klassisk mango chutney. Mangon är redo att ätas när den doftar gott och har blivit lite mjuk. Omogen mango är vanligtvis grön och ändrar färg till gulgrön eller orangeröd när den är mogen. Dela gärna mangon på mitten så tätt inpå kärnan som möjligt.

Förvaring

Omogen mango bör förvaras i rumstemperatur och ätas så snart den mognat. Om du vill påskynda mognadsprocessen kan du placera din mango i en papperspåse. Mogen mango kan förvaras i kylskåp.

Innehåll

Innehåll

Hämtar...
Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-