Sök
Meny
Fav
Favoriter
Passionsfrukt
Nyhet

Passionsfrukt

4 st | Exotiska sötsyrliga passionsfrukter
49 kr
Medlemspris 44,10 kr

Om varan

Ekologiska passionsfrukter, 4 st.

Passionsfrukt är en härlig delikatess med sitt sötsyrliga och saftiga fruktkött. Skalet är vackert med bruna, lila och gröna färger.

Som krukväxt hemma på fönsterbrädet, har passionsfrukten gröna blad och stora exotiska blommor. På plantagen på det tropiska höglandet i Brasilien och Afrika växer sig klätterväxterna meterlånga med upp till 10–15 meter långa grenar. Passionsfrukten härstammar ursprungligen från Sydamerika.

Användning

Halvera frukten och ät den med tesked precis som den är. Du kan också blanda fruktköttet i en fruktsallad eller servera med glass. Det är också jättegott att toppa din yoghurt med lite färsk och syrlig passionsfrukt. Om du silar bort fröna från fruktköttet får du en vacker nästan gyllene saft som du kan tillsätta i färskpressade juicer för att få till en lite exotisk smak.

Förvaring

Förvara passionsfrukten på köksbordet i rumstemperatur. När skalet blir lite skrynkligt och djupare brunt och lila i färgen, är det ett tecken på att fruktköttet inuti är moget. När frukten är mogen håller den sig bäst i kylskåpets grönsakslåda. Se till att äta passionsfrukten innan den blir alltför uttorkad och skrumpen, för optimal smak.

Innehåll

Innehåll

Hämtar...
Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-