Sök
Meny
Fav
Favoriter
Burrata

Burrata

100 g | Färsk handgjord burrata från La Treccia, gjord på dansk jerseymjölk
46 kr
Medlemspris 41,40 kr

Om varan

Ekologisk burrata från La Treccia, 100 g.

Ostmassan i en burrata är samma som i en mozzarella. Det som skiljer ostarna åt är att när ostmassan sträcks ut med hjälp av varmt vatten, när burratan tillverkas, så fylls den med stracciatella - en härlig blandning av grädde och strimlad mozzarella som gör osten krämig i mitten.

Burratan sträcks, strimlas och formas för hand.

Om leverantören

Mejeriet La Treccia som ligger strax utanför Köpenhamn startades år 2014 av de italienska kusinerna, Luca och Oscar. De producerar italienska ostar av högsta kvalitet. Alla råvaror är ekologiska och alla produkter från La Treccia är handgjorda.

Italienskt mathantverk är tätt sammanflätat med ekologi, och ekologisk dansk mjölk är grundingrediensen i La Treccias färska och välsmakande ostar.

När det produceras färsk ost, ska det användas mjölk som smakar det som korna äter. Gräsbete i det fria, är därför avgörande för kvaliteten för ostarna från La Treccia.

Användning

Burrata smakar bäst vid rumstemperatur, ta ut den ur kylskåpet en stund innan servering.

Burrata kan lyfta vilken tomatsallad som helst till nya höjder. Servera den annars som en förrätt med din bästa olivolja ringlad över. Det är också gott att bryta över burrata på en pizza.

Förvaring

Förvara burratan i kylskåp.

Innehåll

Innehåll

Hämtar...
Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-