Sök
Meny
Fav
Favoriter
Gårdsmjölk-biodynamisk

Gårdsmjölk-biodynamisk

1 liter | Biodynamisk mjölk från Naturmælk, med naturligt fettinnehåll
27 kr
Medlemspris 24,30 kr

Om varan

Biodynamisk mjölk från Naturmælk, med naturligt fettinnehåll, 1 liter.

En gammaldags gårdsmjölk med ett naturligt icke-stabiliserat fettinnehåll. Det betyder att fettinnehållet varierar mellan 3,7% och 4,3%, beroende på foder och årstid. Mjölken är dessutom Demeter-certifierad och omfattas av de stränga kraven för biodynamiskt jordbruk och mjölkproduktion.

För bönder som odlar biodynamiskt, handlar det om att säkra livsmedel, som är ännu närmare naturens egen rytm och årstidernas gång, än vad den klassiska ekologin erbjuder. Det kräver en större och omständligare insats.

Men resultatet är också därefter, för biodynamisk mjölk smakar helt fantastiskt och har en fetare konsistens än konventionell mjölk. Just därför väljer många stjärnrestauranger också att använda biodynamisk mjölk i sin matlagning.

Om leverantören

Naturmælk är ett litet, men ambitiöst mejeri, som ägs av bönderna som levererar mjölk till mejeriet.

Bönderna arbetar tillsammans mot en högre grad av självförsörjning på egna gårdar. De är certifierade av Djurens Beskyttelse (Danmarks motsvarighet till Djurens Rätt), flera av gårdarna odlar efter biodynamiska principer och korna får varierat foder.

Betesmarkerna sås t.ex. med 7 olika örter, vilket är bra för mångfalden i jorden, men också för korna och mjölken. Allt arbete görs med en genuin vilja att bedriva ännu bättre jordbruk, än ekologiska jordbruket som vi känner det idag.

Förvaring

Förvara mjölken i kylskåp. Vänligen observera att datumet på förpackningen är sista hållbarhetsdag och att vi även räknar med leveransdagen när vi beräknar 5 dagars hållbarhet. Observera att mjölken kan klara sig längre än utgångsdatumet, det bästa är att dofta på mjölken innan du dricker den när datumet passerat, för att avgöra om den gått ut.

Innehåll

Innehåll

Hämtar...
Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-