Sök
Meny
Fav
Favoriter

Sorteringsguide

Här kan du läsa om hur emballaget från våra lådor och matkassar ska sorteras.

Trä- och frigolitlådan

Vi återanvänder både trä- och frigolitlådorna, så ställ gärna ut de tomma lådorna vid nästa leverans, så tar chauffören med sig dem i retur. Frigolitlådan ska vara helt tömd på vatten och om det funnits en absorbent i den ska den sorteras som restavfall. Lådorna ska ställas ut helt tomma när chauffören kommer.

Absorbenten (i botten av frigolitlådan)
Ska sorteras som restavfall (kan inte återanvändas). Om den ligger i frigolitlådan när chauffören kommer finns det en risk att hen inte tar lådan med sig i retur. Absorbenten innehåller små kulor super-absorberande polymerer (sodium polyacrylat), som bryts ner till vatten och koldioxid vid förbränning. Vi har absorbenten i när det är för varma dagar och isen i lådan riskerar att smälta till en enda vattenpöl, som kan fördärva varorna. När vädret och temperaturen tillåter, kan vi låta bli att lägga i absorbenten, för då håller isen sig i väntan på att varorna packas upp av er kunder.

Plastpåsar för t.ex. ris, quinoa och bulgur, plastpåsar och -bägare med grönsaker samt kryddpåsar.

Ska sorteras som restavfall

Pappersask för t.ex. tomater

Ska sorteras som papper eller komposteras

Träaskar för svamp

Ska sorteras som restavfall

 

Plast för kyckling och fisk

Ska sköljas och sorteras som plastavfall

Glas för t.ex. kapris och tomatsås

Ska sorteras som glas

Pant
Plastflaskor med pantmärke ska pantas på vanlig pantstation. Priserna på hemsidan är exklusive pant, men panten framgår i ditt bekräftelsemail och på din faktura. Våra chaufförer kan inte ta pantflaskor med sig i samband med nya leverans. 

 

Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-