Sök
Meny
Fav
Favoriter

Lin Mellgard

Lin har en förkärlek för växtbaserad mat och älskar att experimentera i köket. Med rötter från både Shanghai och den skånska myllan blandar hon gärna asiatiska smaker med nordiska och är inte rädd för att prova något nytt.

Lin har varit med och utvecklat det säsongsbaserade salladskonceptet Holy Greens och arbetat med att ta fram receptbanker riktade mot mat-kräsna barn. 2021 blev Lin en av finalisterna i Sveriges Mästerkock. 

Tidigare studier består bland annat av Landskapsarkitektur, där hennes stora naturintresse fick frodas, samt Hälso-coaching som tar avstamp i ett holistiskt synsätt på kroppen.  

Favoritgrönsak 

Kai-lan, dvs kinesisk broccoli, är en stor favorit. Färsk spetskål är också magiskt. Avokado äter jag också gärna till allt. Att välja en favorit är nog omöjligt!  

Bästa matlagningstipset 

Ånga dina grönsaker i stället för att koka dem. Då bevaras fler näringsämnen som annars hälls ut med vattnet. Konsistensen och smaken blir enligt mig ännu bättre.  

Bästa köksredskapet 

En mandolin kan verkligen förändra matupplevelsen. Jag älskar att få tunna skivor av en rå grönsak eller rotfrukt till min mat.  

Bästa kulinariska destinationen 

Shanghai ligger mig varmt om hjärtat eftersom jag åkt dit ofta sedan barnsben. Den oändliga variationen på smaker som staden har att erbjuda är hisnande, allt från moderna kök till små hål i väggen. 

Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-