Sök
Meny
Fav
Favoriter

Jens Mohr

Jens Mohr skriver recepten till Årstidernas Vegetariska Matkasse. Han lagar mat med ekologi och säsongens bästa grönsaker i fokus.

Jens brinner för ekologisk och nyttig mat med fokus på grönsaker.

Efter universitetet påbörjade Jens Mohr sin kock-karriär på Noma i Köpenhamn. Där fick han nyvunnen respekt för vikten av fina, nordiska råvaror. Efter Noma bar det av till Geranium, en annan välkänd köpenhamnsk restaurang, och där han fick inblick i biodynamiskt jordbruk.

Han gav sig sedan ut i världen och har arbetat på flera topprestauranger i olika länder. Nu har han återvänt till Köpenhamn och har arbetat i flera år som sous-chef på den ekologiska restaurangen Amass. På Amass kom Jens ännu närmare grönsakerna och odlingen eftersom restaurangen har sin egen köksträdgård.

Nu kan vi med glädje hälsa Jens välkommen till Årstidernas avdelning för produktutveckling, där han bland annat utvecklar recept till våra matkassar.

Favoritgrönsak

Potatis alla dagar i veckan hela året om. Det är grönsakernas motsvarighet till renässansmänniskan. På våren delar nog potatisen förstaplatsen med färsk vitlök!

Bästa matlagningstipset
Håll ordning i köket. Om du gjort i ordning alla grönsaker och lagt dem i varsin skål är det så mycket lättare att fokusera på själva tillagningen.

Bästa köksredskapet

Ett bra rivjärn och nyslipade knivar.

Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-