Sök
Meny
Fav
Favoriter
Bananer

Bananer

5 st | Söta och goda bananer
31 kr
Medlemspris 27,90 kr

Om varan

Ekologiska bananer från Dominikanska Republiken, 5 st.

Som en riktig tropisk frukt växer bananer på palmer, men ska vi vara botaniskt korrekta är det faktiskt tal om en gigantisk ört! En mogen banan är fast och gul och några få bruna fläckar är bara ett tecken på att bananen är helt mogen.

Varför Jordens Bästa?

Vi vet helt precist var bananerna kommer ifrån; våra bananer odlas på tre odlingar i den Dominikanska Republiken, i området omkring Mao, tre timmar från Santo Domingo. Merparten av våra bananer kommer från Jettas odling "La Pasadena", som klassas som en av de mest hållbara plantagerna i Centralamerika. Jettas bananodlingar var bland de första i världen att få sin Fairtrade-certifiering när Fairtrade introducerades.

När du handlar hos Årstiderna kan du vara säker på att flygfrakt inte har använts, för att minimera CO2-utsläppen från transporterna.

Användning

Bananer går att använda till en mängd olika saker. Ät den som ett klassiskt mellanmål rakt upp och ner, mosa till barnmat, baka banankaka, mixa i smoothies eller lägg banan på grillen. Det är också gott att göra sockerfri glass på frysta bananskivor som du bara mixar när den tinat något.

Förvaring

Bananer ska förvaras i rumstemperatur där de snabbt mognar och blir gula och söta. I kylskåpet får de köldskador och blir bruna. En fullmogen banan har gult skal och antydan till bruna prickar.

Innehåll

Innehåll

Hämtar...
Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-