Sök
Meny
Fav
Favoriter
Avokadopåsen
Populär

Avokadopåsen

7 st. | Storfavoriten! Perfekta, krämiga avokador
140 kr
Medlemspris 126 kr

Om varan

Avokadopåsen innehåller 7 st ekologiska avokador i olika mognadsgrad, så att du kan njuta av riktigt goda avokador länge. Sorterna i påsen och ursprungsland varierar efter säsong.

Även om avokadon odlats i andra delar av världen kan du vara säker på att de odlats och fraktats hem till dig på bästa sätt.

Varför jordens bästa?

Många har hört att det går åt mycket vatten för att odla avokado. Det beror på att avokado växer på stora träd, som naturligtvis behöver mer vatten för att överleva och producera frukt än en morot som växer under jorden. Det är vår uppgift som grönsakshandlare att välja de odlare och leverantörer som tar allra mest hänsyn till naturen och anpassar sin produktion efter vad de lokala förhållandena klarar av.

Vi har koll på produktionsförhållandena, och de leverantörer vi samarbetar med har lång erfarenhet av att odla avokado på det mest respektfulla sätt för naturen. Årstiderna har sedan 2003 en no-fly policy, vilket innebär att inga varor fraktas med flyg. Dessutom klimatberäknar vi alla våra varor för att vara säkra på att de har så låg klimatpåverkan som möjligt.

Användning

Avokadon är klar att ätas när den är mjuk i toppen, med en konsistens som mjukt smör. Avokado passar bra tillsammans med syrliga och salta smaker som exempelvis färska skaldjur eller rökt fisk, eller som lyxigt tillskott till salladen. Avokadon har även en given plats i avokadoröran guacamole!

Förvaring

Avokado ska helst inte förvaras för kallt då den lätt får frostskador. Förvara därför dina avokador i en skål i köket. Du kan kolla om din avokado är mogen genom att trycka försiktigt i den ände där stjälken suttit. Känns den mjuk så är avokadon klar att äta.

Innehåll

Innehåll

Hämtar...
Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-