Sök
Meny
Fav
Favoriter
Lättmjölk - biodynamisk

Lättmjölk - biodynamisk

1 liter | Biodynamisk lättmjölk (0,5%) från Naturmælk
24 kr
Medlemspris 21,60 kr

Om varan

Biodynamisk lättmjölk (0,5%) från Naturmælk, 1 liter.

Gårdsmjölk med justerat fettinnehåll. Mjölken är dessutom Demeter-certifierad och omfattas av de stränga kraven för biodynamiskt jordbruk och mjölkproduktion.

För bönder som odlar biodynamiskt, handlar det om att säkra livsmedel, som är ännu närmare naturens egen rytm och årstidernas gång, än vad den klassiska ekologin erbjuder. Det kräver en större och mer omständig insats. Men resultatet är också därefter, för biodynamisk mjölk smakar helt fantastiskt och har en fetare konsistens än konventionell mjölk. Just därför väljer många stjärnrestauranger också att använda biodynamisk mjölk i sin matlagning.

Om leverantören

Naturmælk är ett litet, men ambitiöst mejeri, som ägs av bönderna som levererar mjölk till mejeriet. Bönderna arbetar tillsammans mot en högre grad av självförsörjning på egna gårdar. De är certifierade av Djurens Beskyttelse (Danmarks motsvarighet till Djurens Rätt), flera av gårdarna odlar efter biodynamiska principer och korna får varierat foder. Betesmarkerna sås med 7 olika örter, vilket är bra för mångfalden i jorden, men också för korna och mjölken. Allt arbete görs med en genuin vilja att bedriva ännu bättre jordbruk, än det ekologiska jordbruk som vi känner till idag.

Förvaring

Förvara mjölken i kylskåp.

Innehåll

Innehåll

Hämtar...
Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-