Sök
Meny
Fav
Favoriter

European Chicken Commitment

Ett bättre liv för kycklingarna

Årstiderna står bakom European Chicken Commitment för bättre kycklingvälfärd.

All kyckling hos Årstiderna är 100% ekologisk. Det innebär bland annat att kycklingarnas foder är ekologiskt och inte innehåller kemiska bekämpningsmedel. Djuren får växa i ett långsammare tempo och slaktas senare än konventionella kycklingar. Ekologiskt producerade kycklingar får också möjlighet till utevistelse, något som inte är självklart för konventionella kycklingar.

Djurvälfärd är ett viktigt ämne för oss, och vi har därför valt att skriva under ECC, European Chicken Commitment som bland annat Djurens Rätt står bakom och stöttar. Du kan läsa mer om European Chicken Commitment här. Det handlar om att lyfta standarden för europeisk fågelproduktion och vi uppmanar alla leverantörer av kyckling att stötta inititativet.

Bättre förutsättningar för kycklingarna

På Djurens Rätts hemsida här, kan du läsa om mer vad ECC innebär i praktiken för kycklingarna. Kort och gott handlar det om bättre förutsättningar för kycklingarna. Det handlar om allt från förbättrad inomhusmiljö och chans att få picka i marken till att få möjligheten att sitta högre upp på pinnar, sådant som kycklingar har ett stort behov av.

De flesta av våra kycklingleverantörer har redan uppfyllt alla kriterier som efterfrågas i European Chicken Commitment, några få har ett kriterie kvar och det gäller avlivningen och att övergå från elektricitet till gas, men de är på god väg att ställa om. Den danska leverantören av kyckling Rokkedahl som du hittar i vårt sortiment har redan infört den mer skonsamma metoden.

Eftersom vi endast säljer ekologisk kyckling, har alla kycklingar tillgång till utevistelse, då det är ett krav inom ekologisk kycklingproduktion. Vad gäller framtiden vill vi endast ingå nya samarbetsrelationer med leverantörer av kyckling som också vill arbeta mot att uppfylla ECC. Arbetet med att alltid stötta djurens välfärd och uppmärksamma djuren i olika sammanhang fortsätter.

 

Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-