Sök
Meny
Fav
Favoriter
Sardiner

Sardiner

190 g | Sardiner av bästa kvalitet från spanska Ortiz
85 kr
Medlemspris 76,50 kr

Om varan

Sardiner i ekologisk olivolja från Ortiz, 190 g.

Sardinerna från Ortiz är fångade i Biscayabukten utanför Spaniens nordvästra kust. Fisken är iordninggjord och paketerad “a la antigua” – på gammaldags vis – alltså rensad för hand, varsamt stekt och därefter förpackad i ekologisk olivolja.

Resultatet är en fin och köttig fisk som får extra smak från olivoljan. Olivoljan balanserar sardinernas kraftiga smak och ger fisken en delikat smöraktig konsistens.

Sardellerna konserveras precis som bonito-tun från Ortiz väldigt milt och blir mer delikata över tid - nästan som ett fint vin.

Användning

Sardiner passar perfekt till tapas. Vänd fisken med lite citronsaft och hackad persilja och låt marinera i 30 minuter. Lägg sedan upp de marinerade sardinerna på en bit grillat bröd, ringla över olivolja och känn smaken av sommaren.

Sardiner är också en bra bas när du vill ha snabblagad middagsmat. Prova att gör en sallad på sardiner, vattenkrasse, gurka och tomater, eller använd sardinerna i en enkel pastarätt med kapris, rivet citronskal, persilja och krutonger.

Om leverantören

Conservas Ortiz är en traditionell spansk familjeverksamhet som har producerat fiskkonserver av allra högsta kvalitet i över 100 år.

Allt började 1891 i de norra delarna av Kastilien i Spanien där Bernando Ortiz började sälja ansjovis och tonfisk på marknader i regionen.

Idag exporterar familjeföretaget ett brett sortiment av produkter till hela världen, som producerats med hjälp av traditionella metoder, med de allra bästa råvarorna.

Förvaring

Förvara sardellerna mörkt och torrt, och inte för varmt. Öppnad förpackning håller ett par dagar i kylskåp.

Innehåll

Innehåll

Hämtar...
Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-