Sök
Meny
Fav
Favoriter
Cornicabra olivolja

Cornicabra olivolja

500 ml | Spansk extra virgin olivolja på aromatiska Cornicabra-oliver 
178 kr
Medlemspris 160,20 kr

Om varan

Kallpressad ekologisk extra virgin olivolja från Spanien, 500 ml.

Kallpressad olivolja på den mindre vanliga sorten Cornicabra, som är hemmahörande i området kring Toledo, söder om Madrid.

De 1400 år gamla Cornicabra-olivträden i Arcicóllar, Toledo, skördas när oliverna är gröna så att smaken och aromen bevaras. Skörden sker i oktober och ger vad som kallas en "grön" olivolja. Smaken är väldigt aromatisk och faktiskt så exceptionell att den redan blivit belönad med flera priser.

Användning

Den delikata smaken av Cornicabra-olivoljan gör sig perfekt som pricken över i:et till sallader, hummus, soppor, pastarätter, risotto och annat som bara saknar lite gyllene godhet ringlat över.

Du kan också hälla upp lite i en skål och servera med varma skivor surdegsbröd, grönsaksstavar och flingsalt som förrätt som verkligen ger plats för aromen av olivoljan att komma till sin rätt.

Om leverantören

Oljan odlas och produceras av det unga paret, Laura och Guilhermo. De har tagit över familjens olivlund i Arcicóllar, som gått i arv i fyra generationer. Guillermo och Laura drivs av filosofin att återställa balansen och den biologiska mångfalden i det lokala ekosystemet genom ekologisk odling av oliver av högsta kvalitét.

Förvaring

Förvara oljan svalt, mörkt och torrt. Sätt alltid på locket efter användning, eftersom olivolja kan härskna om den syresätts. Oljan är ofiltrerad och bör avnjutas inom tre månader efter öppnandet.

Innehåll

Innehåll

Hämtar...
Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-