Sök
Meny
Fav
Favoriter
Intensiv olivolja
Nyhet

Intensiv olivolja

500 ml | Italiensk extra virgin olivolja från 50% Leccino oliver och 50% Coratino oliver
229 kr
Medlemspris 206,10 kr

Om varan

Ekologisk och biodynamisk extra virgin olivolja från Italien, 500 ml.

En kraftfull olivolja av bästa kvalitet, extraherad från oliver och uteslutande genom mekaniska processer. Oljan är en "coupage" producerad av 50% Leccino-oliver och 50% Coratino-oliver. Leccino-oliverna är söta, milda och delikata medan Coratino-oliverna är kryddiga med en intensiv doft av frukt. Tillsammans ger de en olivolja med kryddiga toner och en intensiv doft av frukt. En olivolja som påminner om de man får när man besöker Italien.

De smakrika oliverna odlas i Puglia av vår gode vän Vito och hans dotter Anna Lisa, som även förser oss med biodynamiska druvor under sommaren.

Användning

Den kraftfulla olivoljan kan användas för att tillföra extra smak. Ha till grillade grönsaker, eller carpaccio etc. Ringla över soppor, pasta och risrätter eller grytor med bönor och linser. Att blanda Leccino- och Coratino-oliverna ger en kryddig och koncentrerad smak, precis som så som de föredrar i södra Italien.

Förvaring

Förvara oljan svalt, mörkt och torrt. Skruva alltid på locket efter användning, eftersom olivolja kan härskna om den utsätts för syre.

Oljan är ofiltrerad.

Innehåll

Innehåll

Hämtar...
Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-