Sök
Meny
Fav
Favoriter
Vit sparris
Nyhet

Vit sparris

250 g | Vacker, vit sparris från Portugal
79 kr
Medlemspris 71,10 kr

Om varan

Ekologisk vit sparris i knippe från Portugal, 250 g.

Vit sparris är med sin saftiga sprödhet en verklig delikatess. Säsongen för den vita sparrisen är väldigt kort, ännu kortare än för grön sparris – så det gäller att njuta av den medan den är här!

Sparrisplantan är en flerårig växt. Innan den vita sparrisen börjar växa kupas jord över plantan. Sparrisen växter alltså uppåt i jordhögen och när den slutligen tittar fram är det dags att skörda. De plantor som får växa upp i ljuset blir grön sparris.

Användning

Vit sparris ska skalas innan användning. Så här skalar du vit sparris:

Håll fast i toppen av sparrisen och skala ner mot botten. Toppen på en sparris är det finaste och behöver inte skalas. Bryt till sist av det allra nedersta träiga på sparrisen. Om det hänger kvar några fibrer på sparrisen så ska de också skalas bort.

Vit sparris kan ångas, stekas, grillas eller avnjutas rå i en sallad.

Du kan även ångkoka vit sparris i lättsaltat vatten i 3 minuter och servera med olivolja, pressad citron och räkor.

Prova gärna vit sparris med hollandaise-sås, i sparrissoppa eller varför inte i en god risotto tillsammans med grön sparris.

Förvaring

Vit sparris kan hålla sig upp till två veckor vid förvaring i en lufttät behållare i kylskåpets grönsakslåda. För att fräscha upp din sparris kan du skära av nedersta biten på sparrisen och sätta den i ett glas med lite kallt vatten i ett par timmar.

Innehåll

Innehåll

Hämtar...
Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-