Sök
Meny
Fav
Favoriter
Nektariner
Nyhet

Nektariner

500 g | Fasta, saftiga och biodynamiskt odlade nektariner från Spanien
44 kr
Medlemspris 39,60 kr

Om varan

Biodynamiska nektariner från Spanien, 500 g.

Nektarinen är besläktad med persikan. Till skillnad från persikan har nektarinen ett glansigt skal som både är gult och rött. Nektarinens fruktkött kan vara allt från vitt till gult men också förekomma i olika orangea nyanser. Nektar, gudarnas dryck, har gett frukten dess namn. Vilket säger något om nektarinens smak, sötma och saftighet.

Nektarinerna odlas av vår gode vän Emilio som varje år skickar lådor med de finaste stenfrukterna till oss. Emilios odlingar ligger i Badajoz i Extremadura-regionen, nära gränsen till Portugal – här är klimatet idealiskt för stenfrukter, eftersom de kräver mycket solsken.

Användning

Nektarinen är den perfekta handfrukten som gärna får ätas som den är på en ljummen sommardag. Den söta frukten kan också användas i desserter och kan både erbjuda syrliga och söta smaker i salta rätter. Säsongens första nektariner passar perfekt till matlagning, eftersom fruktens struktur och syrlighet kan tillföra spännande kontraster till exempelvis bittra bladgrönsaker. Gör en grön sallad med skivad persika och nektarin, tillsammans med färska örter och färsk mozzarella eller burrata.

Förvaring

Nektariner ska helst förvaras i rumstemperatur och smakar allra bäst när de är helt färska. Mogna nektariner förvaras i kylskåp för bästa hållbarhet.

Innehåll

Innehåll

Hämtar...
Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-