Sök
Meny
Fav
Favoriter
Tofu - Chili och citrongräs

Tofu - Chili och citrongräs

250 g | Färsk tofu från danska Lê Trang med smak av chili och citrongräs
69 kr
Medlemspris 62,10 kr

Om varan

Ekologisk tofu med smak av chili och citrongräs från danska Lê Trang, 250 g.

Danskproducerad tofu gjord på ekologiska sojabönor från Italien, nigarisalt från Japan och vatten, samt enbart smaksatt med chili och citrongräs – inget annat! Resultatet är en mjuk och fräsch tofu med en intensiv och stark smak.

Sojabönorna läggs först i blöt innan de mals ner till sojamjölk. Sojamjölken kokas därefter upp och när den kyls ner igen tillsätts nigarisaltet som får sojamjölken att stelna. Därefter hälls den i formar där den pressas till tofu. Denna process ger tofun en säregen smak, konsistens och fasthet som är Lê Trangs signum. Det är viktigt att poängtera att färsk tofu har en naturligt begränsad hållbarhet.

Om leverantören

Välsmakande mat och goda råvaror har varit det som Trang Thien Lê alltid har stått för ända sedan hon kom till Danmark 2014, och blev känd för sin vietnamesiska street food. Trang Thien Lê saknade dock tofu av riktigt bra kvalitet och valde därför att göra sin egen - med helt ekologiska råvaror från Europa.

Lê Trang har som mål att visa att tofu faktiskt kan produceras lokalt, utan att kompromissa med smaken och konsistensen. Lê Trang jobbar också med att se till att deras produktion är i balans med omgivningen, vilket för dem betyder ett så lågt klimatavtryck som möjligt och att vara uppmärksam på kvaliteten och valet av råvaror.

Användning

Den färska tofun med smak och chili och citrongräs har en mer intensiv och stark smak än Lê Trangs andra varianter, vilket gör den perfekt till asiatiska rätter

Om du vill laga något som ska gå snabbt, prova att avnjuta tofun i en rice bowl. Tärna tofun och stek den tills den blir gyllene i rikligt med olja. Servera den spröda, kryddstarka tofun med stekt ris och stekta grönsaker. Ringla över lite hoisinsås och toppa rätten med exempelvis finhackad vårlök och rostade sesamfrön.

Förvaring

Färsk tofu från Lê Trang ska förvaras i kylskåp.

Innehåll

Innehåll

Hämtar...
Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-