Sök
Meny
Fav
Favoriter
Ønsk kaffebönor - mörkrostade

Ønsk kaffebönor - mörkrostade

1 kg | Mörkrostade hela kaffebönor till espresso eller filter 
427 kr
Medlemspris 384,30 kr

Om varan

Hela ekologiska kaffebönor från ØNSK, 1 kg.

Ett fylligt och intensivt mörkrostat kaffe med toner av krämig mörk choklad och pekannötter.

Ett mångsidigt kaffe som är riktigt bra till mjölkdrycker, där den feta skummande mjölken och den djupa och intensiva kaffesmaken går perfekt ihop. Kan användas i allt från latte till ren espresso och filter.

Om leverantören

ØNSK importerar sitt kaffe direkt från noga utvalda bönder i Nicaragua. Dessa bönor kommer från det familjeägda kaffekooperativet Corcasan, som ligger i norra Nicaragua på gränsen till Honduras. Kooperativet består av 208 familjedrivna kaffegårdar som alla producerar ekologiskt kaffe.

Corcasan har mycket fokus på att utbilda sina medlemmar. De lär sig till exempel att samla upp regnvatten och återanvända det i produktionen, så att man kan ta hand om naturen tillsammans. De utbildas också i att öka den biologiska mångfalden och därmed höja kaffekvaliteten på kaffefälten genom att till exempel plantera banan- eller guavaträd som skapar den nödvändiga skuggan för kaffet.

Här får du kaffebönor som inte bara smakar helt fantastiskt, utan som också sätter ett positivt avtryck på lokalsamhället i Madriz.

Användning

Brygg kaffet med filter eller som espresso för att låta den komplexa smaken få komma till sin rätt. Njut av de fruktiga smakerna tillsammans med den nötaktiga chokladsmaken som rundar av smakupplevelsen.

Förvaring

Kaffebönor ska förvaras torrt, mörkt och svalt, till exempel i skafferiet.

Innehåll

Innehåll

Hämtar...
Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-