Sök
Meny
Fav
Favoriter

Allesø Frugt

Allesø Frugt grundades av Henning Bæk Hansen

Allesø har en mängd olika sorters äpplen, vilket innebär att de kan bidra med en lång dansk äppelsäsong. Äppelodlingarna som ligger i Odense, består av hela 32 hektar.Sorterna som Allesø odlar väljs ut efter smak och hur moständskraftiga de är. De behöver vara motståndskraftiga eftersom Allesø enbart odlar ekologiskt och inte får använda några kemiska bekämpningsmedel och måste förlita sig på naturens egna skydd för att bekämpa sjukdomar och angrepp. Några av sorterna som Allesø odlar är bland annat sorterna Rubinstep, Santana och Holsteiner Cox.

Det danska klimatet bidrar till att Danmark har några av världens bästa äpplen. Eftersom väder och vind har stor påverkan på äppelskörden i Danmark, ska man passa på att njuta av dem medan man kan. De äpplen som inte blir uppätna går inte till spillo hos Allesø, utan blir istället till en härlig äppelmust som du också hittar i Årstidernas sortiment.


Henning och Flemming med stora lådor äpplen

“Ett gott äpple ska vara som ett gott rödvin, det ska ha attityd, kant och liv”, enligt Henning.

Precis som med vin är det såklart individuellt vilka äpplen man föredrar. Vill du ta reda på vad du tycker bäst om, så börja med att hitta ett urval av olika äppelsorter. I vår dagligvarubutik Jordens Bästa försöker vi alltid erbjuda lite olika ekologiska sorter med olika egenskaper. När du har något att jämföra med är det nämligen lättare att känna om du tycker bäst om sura krispiga äpplen, söta mjuka eller en kombination. Du bör också tänka på hur du ska använda äpplet. Ska du ugnsbaka äpplet och servera glass och choklad till, ska du med fördel välja Cox Orange som har ett fast, halvtorrt och sött fruktkött. Ska du däremot använda äpplet i en sallad eller curryrätt, passar Hennings favoritäpple Pirouette fint, som är lätt syrligt, fast och fyllt med äppelsmak.

 

Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-