Sök
Meny
Fav
Favoriter

Stenfrukternas paradis

I Extremadura i västra Spanien, på gränsen till Portugal, huserar Emilio

Vanligtvis när vi köper frukt och grönt från Spanien köper vi in från bönder i Andalusien beläget i soliga Sydspanien. Men när den heta spanska sommaren slår till, flyttar vi fokus till en annan provins, nämligen Extremadura i västra Spanien nära Portugal.

Persikor, nektariner och plommon

Extremadura är ett paradis av fruktplantager, och med bara 20 kilometer till den portugisiska gränsen har Emilio från Frutas Biomova 40 hektar av de mest fantastiska persikor, nektariner och plommon. Temperaturerna i Extremadura är optimala för stenfrukter som älskar värme. Området är torrt, och redan i juni är temperaturen konstant 35-40 grader.

Från arkitekt till lantbrukare

Emilio har två stora intressen: det ena är givetvis att passa fruktplantagen, det andra är arkitektur. Emilio valde nämligen själv att för 10 år sedan ge upp sin tjänst som arkitekt för att välja naturlivet som lantbrukare på heltid. Nu undervisar han istället frivilligt i ämnet teckning i den lokala skolan.

Vi är så glada för Emilios stenfrukter att han sedan några år tillbaka faktiskt har en egen stenfruktslåda i vårt sortiment när hans fantastiska stenfrukter är i säsong. 

 

Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-