Sök
Meny
Fav
Favoriter

Bananer från Savid Dominicana

En av de första bananodlingarna i världen med Fairtrade-certifiering

De flesta av Årstidernas bananer odlas av leverantören Savid Dominicana, som grundades 1994 av agronomen Jetta Van den Berg, i Dominikanska Republiken.

Jetta är en riktig etisk bananpionjär. Hon var inte bara först med att odla ekologiskt i Dominikanska Republiken, men också först med att erhålla en Fairtrade-certifiering.

Savid Dominicana har två bananodlingar: Quinta Pasadena och Hacianda Paso Robles. De är båda helt ekologiska och använder sig av ett traditionellt odlingssytem, som innebär att kor och getter får beta fritt på odlingarna vilket ger bananplantorna näringsrik och naturlig gödning. De flesta av våra bananer kommer från odlingen Quinta Pasadena.

Moderna lösningar med en positiv inverkan för planeten

Jettas innovativa synsätt går ut på att använda sig av den senaste tekniken men samtidigt alltid med respekt för naturen. Savid Dominicana använder ett bevattningssystem som är 50% mer effektivt än genomsnittet för bananodling, vilket innebär att hon kan spara ofantliga mängder vatten på sina odlingar.

Hälften av arean på respektive gård är skyddad mark för att bevara det lokala djurlivet, vilket inkluderar många olika fågelarter som får leva i sin naturliga miljö.

Att bry sig om både människor och planeten är viktigt för Savida Dominicana. Odlingarna har länge varit Fairtrade-certifierade, Savida Dominicana betalar alla sina anställda löner som inkluderar pension och sjukförsäkring.

Bilder och information från Riverford.co.uk

Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-