Sök
Meny
Fav
Favoriter
Kållådan

Kållådan

4 härliga sorters kål | 4 olika härliga kålsorter
146 kr
Medlemspris 131,40 kr

Om varan

Kållådan innehåller 4 olika sorters ekologisk kål. Vikten kan variera beroende på sort. 

Det finns många fantastiska kålsorter och innehållet i Kållådan varierar från vecka till vecka. Den kan till exempel innehålla sorter som rödkål, vitkål, svartkål, blomkål, romanesco, kålrabbi och pak choy. Kållådan är helt enkelt en låda för kålälskaren! 

Användning

Alla olika kålsorter innehåller massor av vitaminer, så håll gärna tillagningstiden kort för att bevara så mycket som möjligt av nyttigheterna. Nedan hittar du tips på hur du kan använda några av de vanligaste kålsorterna.

Blomkål
Blomkål kan ätas på otaliga sätt. Rå, lättkokt, i en klassisk blomkålsgratäng, kokt och mixad till soppa eller mixad rå som ersättning för ris eller couscous. Tunna skivor blomkål toppade med en god olivolja, saltrostad mandel och färsk basilika är också jättegott. 

Vitkål
Rå vitkål smakar bäst finstrimlad. Använd den i sallad, coleslaw eller råkost, gärna tillsammans med syrliga äpplen eller apelsiner, torkad frukt och/eller med rostade nötter och frön. Vitkål passar även bra i varma rätter, till exempel i wok, kåldolmar eller vårrullar.

Spetskål
Spetskål är kan användas i många olika rätter. Ät den rå, ångkokt, fräst eller blancherad, eller testa att använda finstrimlad spetskål i wokrätter eller soppor. Spetskålens lätt söta smak mår bra av att balanseras upp av något syrligt, till exempel med lite citronsaft och olivolja. 

Grönkål
De flesta av oss kanske förknippar grönkål med stuvad grönkål eller julbordets halländska långkål. Dessa klassiker är såklart goda, men finhackad grönkål kan även ätas rå – prova gärna att göra en grönkålssallad med apelsin, rostade nötter och en krämig dressing. Om du kramar den råa grönkålen med händerna innan du gör din sallad blir kålen lite mjukare och lättare att äta.

Svartkål
Svartkål påminner både till smak och konsistens om ett mellanting mellan grönkål och spenat. Strimla bladen och fräs dem på hög värme i olivolja ihop med vitlök och chili, eller vänd använd dem med andra grönsaker i en wokrätt. 

Rödkål
Den klassiska kokta rödkålen kan varieras i oändlighet. Experimentera med olika former av syra och sötma – till exempel äppelcidervinäger, apelsin- eller morotsjuice – och färska örtkryddor som till exempel timjan.

Förvaring

Kål ska förvaras i grönsakslådan eller i en lufttät behållare i kylskåpet. Man kan göra kålen fräsch igen genom att skära bort den yttersta, torra delen av stammen och därefter lägga kålen i en skål med kallt vatten.

Innehåll

Innehåll

Hämtar...
Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-