Sök
Meny
Fav
Favoriter
Tofu - Rökt
Sista chansen

Tofu - Rökt

250 g | Rökt färsk tofu från danska Lê Trang
69 kr
Medlemspris 62,10 kr

Om varan

Ekologisk rökt tofu från danska Lê Trang, 250 g.

Danskproducerad tofu gjord på ekologiska sojabönor från Italien, nigarisalt från Japan och vatten. Tofun har gått igenom en långsam process för att bli kallrökt vilket ger en fräsch, mjuk och smakrik tofu.

Sojabönorna läggs först i blöt innan de mals ner till sojamjölk. Sojamjölken kokas därefter upp och när den kyls ner igen tillsätts nigarisaltet som får sojamjölken att stelna. Därefter hälls den i formar där den pressas till tofu. Denna process ger tofun en säregen smak, konsistens och fasthet som är Lê Trangs signum. Det är viktigt att poängtera att färsk tofu har en naturligt begränsad hållbarhet.

Om leverantören

Välsmakande mat och goda råvaror har varit det som Trang Thien Lê alltid har stått för ända sedan hon kom till Danmark 2014, och blev känd för sin vietnamesiska street food. Trang Thien Lê saknade dock tofu av riktigt bra kvalitet och valde därför att göra sin egen – med helt ekologiska råvaror från Europa.

Lê Trang har som mål att visa att tofu faktiskt kan produceras lokalt, utan att kompromissa med smaken och konsistensen. Lê Trang jobbar också med att se till att deras produktion är i balans med omgivningen, vilket för dem betyder ett så lågt klimatavtryck som möjligt och att vara uppmärksam på kvaliteten och valet av råvaror.

Användning

Den rökta tofuns smak är elegant men också markant. På grund av den rökta smaken passar rökt tofu perfekt i det nordiska köket. Prova att tärna den rökta tofun, stek den och servera till en brunchrätt med scrambled eggs med valnötter, bladselleri och spenat. Den rökta tofun är också god att äta på rostat rågbröd med aioli och en kall potatissallad och färskmalen svartpeppar.

Förvaring

Färsk tofu från Lê Trang ska förvaras i kylskåp.

Innehåll

Innehåll

Hämtar...
Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-