Sök
Meny
Fav
Favoriter
Kanariska bananer

Kanariska bananer

4 st | Små Plátano de Canarias från Kanarieöarna
38 kr
Medlemspris 34,20 kr

Om varan

Ekologiska bananer från Kanarieöarna, 4 st.

Den kanariska bananen är en söt, något mindre banan. Kanariska bananer får gärna ha bruna mognadsfläckar. Ju fler mörka fläckar bananen har, desto sötare är den. Vi får hem våra kanariska bananer med så lite fläckar som möjligt, så du kan låta den mogna hemma.

Varför Jordens Bästa?

Det är ganska ovanligt med bananodlingar i Europa eftersom bananen är en exotisk frukt som kräver mycket värme. Vi får våra kanariska bananer främst från ekologiska odlingar på öarna Palma och Teneriffa. Kanariska bananer odlas året runt, men skörden är störst på sommaren. Även om Kanarieöarna kan kännas långt bort så är det mycket närmare till oss i norra Europa, i jämförelse med avståndet till Centralamerika där bananer vanligtvis odlas. När du handlar hos Årstiderna kan du vara säker på att inga råvaror har fraktats med flyg, vi använder oss av andra fraktsätt som båt och lastbil och fördelen med bananer från Kanarieöarna, är att odlingarna ligger på öar nära kusten med kort avstånd till närmaste hamn.

Användning

De kanariska bananerna är med sin kompakta storlek och goda sötma en fantastisk banan att äta som den är. Den kan även användas i smoothies, efterrätter och kakor.

Förvaring

Bananer ska förvaras i rumstemperatur där de snabbt mognar och blir gula och söta. I kylskåpet får de köldskador och blir bruna. En fullmogen banan har gult skal och antydan till bruna prickar.

Innehåll

Innehåll

Hämtar...
Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-