Sök
Meny
Fav
Favoriter
Bifftomater - RAF

Bifftomater - RAF

500 g | Fantastiska och smakfulla, traditionella bifftomater från Nijarområdet
59 kr
Medlemspris 53,10 kr

Om varan

Ekologiska RAF-tomater från Spanien, 500 g.

RAF-tomaterna kanske inte är de vackraste till utseendet. Även när de är mogna är de forfarande rätt gröna, till skillnad från andra tomater, och de blir mjuka ganska snabbt. Det betyder dock inte att de är dåliga - de smakar ljuvligt även när de mjuknar.

Det enda problemet med RAF-tomter är när man väl har smakat dem så kan man tycka att många andra tomater bara smakar vatten...

Varför Jordens Bästa?

Den efterfrågade RAF-tomaten odlas på många olika ställen. Men vår inköpare Flemming har valt ut dessa från området Nijar, där de allra bästa sorterna odlas nära nationalparken Cabo del Gata. Vattnet i området innehåller mer salt, vilket ger tomaten en god och intensiv smak

Användning

Tomater passar alla, allt från kockar till nybörjarna i köket. Oavsett hur du tillbereder dessa tomater smakar de vidunderligt. En huvudregel för alla tomater är dock att aldrig förvara dem i kylskåp.

Tärna tomaterna och använd i en sallad, finhacka till en salsa eller mixa till en gazpacho. Smakmässigt passar RAF-tomaterna bäst tillsammans med lök, olivolja, balsamvinäger och basilika.

Du kan också tillsätta lite socker för att framhäva smaken ytterligare.

Förvaring

Tomater förvaras bäst i rumstemperatur i en skål på köksbordet. Undvik dock direkt solljus. Tomater som förvaras i kylskåp förlorar smak då mognadsprocessen stoppas.

Innehåll

Innehåll

Hämtar...
Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-