Sök
Meny
Fav
Favoriter

Brian Knudsen

Brian odlar smakupplevelser åt Årstiderna

På Algarvekusten i Portugal odlar Brian kryddor, örter och grönsaker

Danska Brian Knudsens lantbruk ligger i byn Lagoa på Algarvekusten i Portugal. I det lilla samhället väster om staden Faro kryllar det av smakupplevelser. På Brians gård växer koriander, persilja, timjan, mynta, salvia, oregano, dill och andra örter i långa rader. Doften från hans odlingar är helt otrolig!

Brian är en relativt ny samarbetspartner till Årstiderna, men han har odlat ekologiskt sedan 2011. Det var då han bestämde sig för att packa väskorna och lämna sitt liv på Søndersø på Nordfyn, för att flytta till Algarvekusten med familjen och satsa helhjärtat på ekoodling. Idag står Brians gård för en imponerande ekologisk produktion som tas fram med respekt för naturen. Han har verkligen bevisat att han inte bara brinner för att odla ekologiskt men också hållbart och innovativt.

Det lilla extra i matkassarna tack vare Brian

Genom att ha ett tätt samarbete med Brian har vi kunnat föreslå kryddor och örter som han sedan odlat. Det är en stor fördel för oss, eftersom det gör våra recept lite mer innovativa och tillför det lilla extra rent smakmässigt. Det rör sig om allt från spännande smaksättare som bronsfänkål och thaibasilika till amarant och dragon som Brian odlat åt oss helt ekologiskt.

Det var exempelvis med Brians hjälp vi kunde introducera korianderfrön i matkassarna. Vi köpte redan en del av vår koriander av Brian, och föreslog att han skulle prova att låta plantorna få stå kvar och blomma. När bina sedan pollinerar blommorna blir de små fröna till. Korianderfrön har vi använt oss av ett tag nu som smaksättare i matkassarna. Om du prenumererar på en matkasse från oss har du säkert redan själv fått uppleva vad ett välproducerat litet frö kan göra för smaken.

Förutom korianderfrön har Brian också hjälpt oss att odla något som i stort sett är omöjligt att få tag på ekologiskt i Europa - färska edamamebönor!

Förutom kryddor, örter och edamamebönor har Brian också odlat vacker röd spetskål åt oss och de vackra lila ärtorna Utrillo, som han tagit med sig från Danmark för att sedan odla ekologiskt åt oss i Portugal. Du hittar många av Brians ekologiska kvalitetsråvaror i våra matkassar men också bland hyllorna i vår hållbara dagligvarubutik Jordens Bästa.

Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-