Sök
Meny
Fav
Favoriter

Tinggaard

Kent och Annemettes känsla för grönsaker

På Tinggard norr om Randers i Danmark odlas många av våra grönsaker

Mellan Randers och Mariager-fjorden i Danmark ligger Tinggaard. Gården drivs sedan 1982 av Annemette och Kent Ebbesen och år 2000 var de första ekologiska grönsakerna färdiga. Kent och Annette står för en mängd olika grönsaker hos Årstiderna. Utöver grönsaker och korn har Annemette och Kent också 70 mjölkkor. Korna är en stor tillgång för gården, eftersom de ger en bra naturlig gödsel till gårdens grönsaksmarker.

Tusentals hungriga kunder ska mättas

På Tinggaards marker växer selleri, blomkål, palsternacka, grönkål, vitkål och en mängd andra rötter, knölar och kåltyper. Det står grönsaker i långa rader, så långt ögat når.

Kent och Annemette äger gården och har som uppgift att så plantorna, odla och skörda. Det är en svår uppgift som kräver mycket erfarenhet, koncentration och känsla. Det har Kent och Annemette. Det är också något som verkligen krävs när man ska utfodra alla Årstidernas tusentals hungriga kunder med rotfrukt och kål!

23 olika sorters grönsaker

På Tinggaards marker växer 23 olika typer av grönsaker på 50 hektar. Det svarar till att ha en köksträdgård som fyller 100 fotbollsplaner. Grönsakerna planeras dessutom i olika sorter. Det betyder att det till exempel kan planeras 4 olika sorters rotselleri. 

Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-