Sök
Meny
Fav
Favoriter

Huertas Bajas

Vår spanska jordförbindelse

Mellan Malaga och Granada odlar Pepe ekologiska grönsaker

Pepes ekologiska gård är belägen i en dal alldeles vid foten av bergskedjan Sierra Nevada. Här odlas allt från sparris, spenat och mangold till vitlök och gröna bönor som används i Årstidernas matkassar och säljs i dagligvarubutiken Jordens Bästa. Den vackra platsen osar av spansk romantik, men omgivningarna och människorna vittnar om att här sker hårt fysiskt arbete.

Pepe odlar många olika grönsaker åt oss, och särskilt under vinterhalvåret dyker hans fina, spröda spanska grönsaker upp i vårt sortiment. Gårdens placering mellan berg, långt från kusten leder till stora temperaturskillnader, vilket innebär att det kan bli riktigt kallt på vintern men också väldigt varmt på sommaren.

Årstidernas representant i Spanien

Flemming är Årstidernas medarabetare i Spanien som är anställd lokalt för att hålla god kontakt med mer än 50 av våra spanska leverantörer. Det är nämligen från Spanien vi får merparten av våra sydeuropeiska råvaror. Flemming hälsar ofta på våra spanska leverantörer för att finnas på plats fysiskt ute på markerna, träffa bönderna, deras familjer och se resultatet av deras ekologiska produktion. Det säkrar vår närhet till lantbrukarna och transparensen samtidigt som vi får en unik insikt i hur skörden går varje säsong.

 

Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-