Sök
Meny
Fav
Favoriter
Ananas

Ananas

1 st | En majestätisk exotisk frukt som både är söt och syrlig
38 kr
Medlemspris 34,20 kr

Om varan

Ekologisk ananas, 1 st.

Ananas är den mest klassiska exotiska frukten med sin krona av spretiga, grågröna blad. Du vet att din ananas är mogen när den doftar sött och gott och när bladen blir mjuka och inte så styva.

Varför Jordens Bästa?

Vi får vår ananas från Andres Nuñez i Costa Rica som odlar frukten precis vid foten av den aktiva vulkanen Poas. Där är marken helt optimal för anansodling eftersom jorden både är bördig och näringsrik. Ananasodlingar i Costa Rica kan i många fall ha dåligt rykte eftersom de kan bidra till erosion och att skogen skövlas. Men så är inte fallet hos Andres. På hans 1200 hektar, är cirka 700 hektar odlingar varav flera av dem är längst med flodbankerna vilket minskar risken för erosion. Resten av hans mark är fredad och där får naturen förbli orörd. Hans mål är att kunna odla ekologisk ananas med så liten påverkan på kringliggande natur som möjligt.

Det har tagit över 20 år att få till dessa unika och hållbara förhållandena för Andres anansodlingar i Costa Rica. Förutom att odla ananas har Andres även andra projekt som han brinner för. Han har exempelvis byggt en skola för lokalbefolkningen, så att de kan lära sig engelska och att använda dator.

Användning

Ananas kan både ätas färsk som den är, eller tillagas. Den exotiska smaken piffar upp vilken fruktsallad som helst och det är en storfavorit att ha som topping på sin pizza. Testa att dela ananas i små bitar och ha i varma, kryddstarka gryträtter som till exempel en curry med kokosmjölk för både sötma och syrlighet.

Förvaring

En omogen ananas är grön och hård. När frukten börjar mjukna och skalet blivit gult och brunskiftande, är den mogen och redo att ätas. Ananas ska förvaras i rumstemperatur. En mogen ananas har bara några få dagars hållbarhet. Och om du har skurit upp din ananas, kan du spara resten i kylskåpet men endast en dag eller två, annars kan den få köldskador och bli brun.

Innehåll

Innehåll

Hämtar...
Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-